De regels van het spel

Met deze blog willen we een antwoord bieden op twee vragen: waarheen voor een leuk etentje én hoeveel kost het daar nu echt? Op pad dus, aan de hand van echte rekeningen, van echte mensen.
Wat zijn de regels van het spel?
Eén: iedereen mag zijn bijdrage insturen, zolang ik de inzender maar ken en dus zeker ben van de onafhankelijkheid. Laat de eigenaars zichzelf maar bejubelen op andere sites. Ook slechte ervaringen mag je delen.
Twee: De rekening maakt een essentieel deel uit van de bespreking. Dus graag je ticket met alle details meesturen via mail. Wat het écht kost willen we namelijk ook weten.
Smakelijk.

zondag 27 november 2011

Brazzaville - Wolvertem


Groot nadeel van de streek rond Meise is dat je er weinig leuke restaurants vindt. In Wemmel is er het veel te dure Le Gril aux herbes waar je wel lekker eet, maar achteraf toch niet echt blij buiten komt. Verder is er Pee Klak in Strombeek (officieel In de patattezak geheten) waar je moet zijn voor spaghetti. Voor de rest ga je eigenlijk beter naar Brussel, want van adressen als de Voile Rouge word je niet echt vrolijk.

In mijn thuisdorp is er één zaak die draait als zot, maar waar ik nog nooit at, en dat is Brazzaville op het dorpsplein. Uit principe omdat ik vind dat een brasserie met een congolees interieur ook iets exotisch zou moeten voorschotelen. Eten en decor liggen in deze zaak immers mijlenver van elkaar verwijderd.

Nu ben ik er dus toch binnen gesukkeld. Klant belt last minute voor een bespreking, en het enige wat kon was afspreken op een plaats tussenin. Brazzaville, werd het dus.

De kaart is van alle markten thuis: wokschotels, Italiaans, Vlaamse klassiekers, you name it. We hebben weinig tijd, omdat we nog veel te doen hebben, dus kiezen we twee keer voor de wok. En het moet gezegd, dat is een zeer aangename verrassing. Geen al te grote portie. Net voldoende. Lekker gemaakt, al had er wat minder zoete soja in gemogen. Met voldoende groentjes en scampi's. De huiswijn valt echter zwaar tegen, en dat zijn we niet meer gewoon tegenwoordig.

Eindconclusie: geen adres om in een bood omheen te lopen, maar ook niet meer dan een doordeweeks adresje. We blijven zoeken naar een beter alternatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten