De regels van het spel

Met deze blog willen we een antwoord bieden op twee vragen: waarheen voor een leuk etentje én hoeveel kost het daar nu echt? Op pad dus, aan de hand van echte rekeningen, van echte mensen.
Wat zijn de regels van het spel?
Eén: iedereen mag zijn bijdrage insturen, zolang ik de inzender maar ken en dus zeker ben van de onafhankelijkheid. Laat de eigenaars zichzelf maar bejubelen op andere sites. Ook slechte ervaringen mag je delen.
Twee: De rekening maakt een essentieel deel uit van de bespreking. Dus graag je ticket met alle details meesturen via mail. Wat het écht kost willen we namelijk ook weten.
Smakelijk.

dinsdag 8 november 2011

Jour de Fête - Maastricht

Weekendje Maastricht. Leuke stad, véél winkels en het best scorende adres gezocht op een lokale site. Dat zou Jour de Fête zijn. Wordt omschreven als gezellig, vriendelijke bediening, lekkere schotels. En betaalbaar. En kindvriendelijk. Wat wil een mens meer?

Eerste vaststelling na 2 dagen Maastricht. Alle bistro's bieden daar ongeveer hetzelfde aan. Dus gaan we er gemakshalve vanuit dat dit the best of the mainstream is.

Het moet gezegd, het is gezellig want eigenlijk lijkt dit meer op een bruine kroeg dan op een restaurant. De wijnkaart is zeer beperkt, de kwaliteit van de wijn middelmatig. Ook qua gerechten is de keuze beperkt en wat je vindt zijn typische brasserie gerechten. De suggesties zijn zeer beperkt, maar wisselen blijkbaar regelmatig.

De bediening gaat vlot, is vriendelijk en gebeurt door het type jonge mensen die je wel vaker aan het werk ziet in een bruine kroeg. Oerhollands bovendien, mét gevoel voor humor.

De meiden kiezen voor de sliptong. Ikzelf ga voor een wildstoofschotel. Catherine voor een kogelbiefstuk. Als dessert bestellen de vrouwen nog een Chocofeest, wat drie chocoladedesserts op één schotel blijkt te zijn (véél te veel voor één persoon). De porties zijn royaal, de frietjes knapperig, de bediening onwaarschijnlijk snel.

Zelf omschrijven we dit als goeie keuken van ons moeder. Goed gemaakt maar niet echt speciaal. Kortom, perfect om met kinderen erbij correct  te eten. Maar geen adres voor wie 's avonds eens echt wil genieten. Daarvoor moet je blijkbaar toch in één van de 3 'sterrenzaken' zijn die Maastricht rijk is.

aanvulling: van een klant te horen gekregen dat ik volgende keer absoluut bij Beluga moet gaan eten. Duur maar waanzinnig top.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten